maanantai 24. maaliskuuta 2014

Hernekeitto mintulla höystettynä

Tämän reseptin löysin MiniFitnessin blogista ja siitä jätin kasvisliemikuution pois vain laiskuuden takia mutta hyvin tämäkin maistui!! Tässä yhden päivän hernekeitto kokeilu sekä kokeiltu myös ihan kolmen ruokalajin illallisen alkuruokana ja seuraavana päivänä raejuuston kanssa eväänä, TOIMI! ;)
Ideana tässä on se että tämä on helppo, nopea ja niiin maukas!!

Hernekeitto 4:lle alkuruoka, 2:lle pääruoka)
Yammy!

3 pussia pakasteherneitä (niitä suht pieniä)
tuoretta minttua reilusti
sitruunamehua
pippuria
valkopippuri ripaus
suolaa
sokeria ripaus

Lisää valmiiseen keittoon:
-herkutteluun turkkilaista jugurttia
-terveellisyyteen raejuustoa


Laita pakasteherneet kattilaan ja kaada sinne n.1dl kiehuvaa vettä vedenkeittimestä (tai keitä ensin vesi kattilassa). Lisää silputtu minttu. Mintusta saat lisätä kaikki varretkin.
Kun olet kiehauttanut soppaa niin että herneet ovat sulaneet niin surraa sauvasekoittemalla massa tasaiseksi ja lisää mausteet oman maun mukaan. Mitä kauemmin jaksat soseuttaa niin sen pehmeämpää saat ja kun massa on tasaista niin voit kerran vielä kiehauttaa niin keitto maustuu. Halutessasi voit lisätä soppaan sekaan ruokalusikallisen turkkilaista jugurttia mikä pehmeyttää makua entisestään.
Tarkasta maku ja nauti sellaisenaan tai turkkilaisen jugurtin tai raejuuston kanssa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti