torstai 25. syyskuuta 2014

Syksyinen tomaatti-paprika keitto

Koko kesä on vierähtänyt ilman yhden yhtä blogi-kirjoitusta ennen kuin huomasinkaan että on jo syksy! Ei ole ollut sitä ns. inspistä ja koko ajan jotain "parempaa" tekemistä ? Eli eipä juuri mitään muuta kuin ihanaa arkea. :)
Nyt käynnistetään bloggailu uudestaan ja ruvetaan keskittymään enemmän omaan hyvään oloon ja myös muiden hyvinvointiin!

Viileä syksy on saapunut ja niin myös syksyn into kokkailuun, kirjoitteluun ja kotihiireys on valloillaan!
Mitään sen ihmeempiä pidempiä puheita en ensimmäiseen kirjoitukseen rupea rustaamaan vaan annan teille lemppari puhdetta eli reseptiikkaa:

Lämmin tomaatti-paprika keitto: (n.4 lle hengelle)
Aika: n. 20 min
Tomaatti-paprika keitto

  • 8-10 tomaattia
  • 2  isoa paprikaa (värin saa valita itse, minulla oli käytössä punaiset makeat paprikat)
  • 1 keltasipuli
  • oliiviöljyä
  • pippuria (valko + musta)
  • chili rouhetta
  • suolaa
  • hunajaa/sokeria
  • basilikaa
  • + erilaisia siemeniä (auringonkukan-, pellavan-, kurpitsan-, chian siemenet)




Pilko paprikat pienemmiksi paloiksi ja laita pannulle paahtumaan; kääntele sopivin väliajoin. Tavoite saada niistä vähän paahdettuja ja vain pehmentyneitä jolloin paprikan maku muuttuu makeammaksi.
Silppua sipuli ja laita sipulin silppu kattilaan oliiviöljyn kera. Kuullota kellertäväksi.
Tämän jälkeen voit lisätä kattilaan paloitellut tomaatin palat (koolla ei juurikaan merkitystä, kunhan mahtuu kattilaan) ja paahdetut paprikan palat. Keitä n. 10-15 min kokoon niin että tomaatit tuottavat nestettä ja rupeavat ns. hajoamaan. Lisää mausteet maun mukaan+ osa basilikasta ja surrauta sauvasekoittimella  pehmeämmäksi soseeksi -> koostumuksestasi haluamasi.
Kun keitto on soseutunut niin anna hautua vielä 5-10 min kannen alla. Itse lisäsin soseutuksen jälkeen vielä 2 tomaatin pikkupalat sekaan jotta sain puremapintaa.
Jätä keitto jäähtymään ja lisää halutessasi erilaisia siemeniä joukkoon joko vain keiton päälle tai sekottaen keittoon jo valmiiksi. Itse tykkään sattumista ja sisällöstä ja lisäsin paljon siemeniä jo keittoon itseensä.

Jos haluat täyteliäämmän maun niin  2rkl ruokakermaa tekee jo hurjan eron keittoon mutta raejuusto lisänä auttaa hyvin pitkälle ilmankin jolloin kermaa ei tulisi mieleenkään lisätä ! :)
Koristeeksi muutama basilika lehti ja bon appetit !

P.S. se luvattu toinen mutakakku resepti on tulossa !


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti