maanantai 9. marraskuuta 2015

Vadelma Raakakakku

Herkuttelu mielletään todella usein vääränlaiseksi rasvaksi, synniksi, kielletyksi ja lihottavaksi.
Ei suinkaan, se on vain oma mieltymys mitä pitää herkutteluna, ja myös.. mihin meidät on opetettu. 
Jos totta puhutaan, niin välillä jos tekee suklaata mieli, niin silloin tekee suklaata mieli eikä sitä millään porkkanan palalla tyydytetä.

Itsehillintä on toki asia erikseen. Myös asia mistä vähän puhutaan, niin kehon tasapaino sisältäpäin ulos, vaikuttaen mieleen, kehoon + mielihaluihin. Välillä (lue: usein) "makean nälkä" voi olla puhtaasti ravinnon puutosta, ei sitä ettei energiaa tulisi vaan oikeasti ravinteiden puutosta.

Tästäkin hyvästä kun herkuttelee vaikka tällä raakakakulla, niin itselle tulee hyvä mieli kun se 
A. Maistuu hyvältä
B. Tekee hyvää
C. Ravitsee ja täyttää

Nämä ovat syitä miksi monipuolinen ruokavalio on tärkeässä osassa jokapäiväistä elämää ja esim. raakaruokaa suosittelen aina välipaloiksi ja herkutteluun, ennemmin kuin valkoista sokeri höttöä jolla on pidemmällä tähtäimellä myös koukuttava vaikutus. 


Vadelma Raakakakku 


Ohjeesta tulee 8-10 palaa ja kakku säilyy pakastimessa. Valmistin itse kakun silikoniseen "leipävuokaan" josta johtuen kakku on enemmän leivoksen omainen, mutta alkuperäinen ohje on tehty pyöreään kakkuvuokaan, tällöin täyte osa ei ole niin paksu kuten kuvassa. Jos tykkäät paksummasta täyte osiosta niin tee pienempi ja paksumpi! 
Itse tein kakun edeltävänä iltana jo valmiiksi pakkaseen, eli oli syväjäässä seuravaana päivänä. Täytyi ottaa vain aikaisemmin pois sulamaan 3-4 h ennen tarjoilua, muuten on kyseessä jäädykettä, hyvää tosin niinkin! 

POHJA

1dl pekaanipähkinöitä
8-10 pehmeää taatelia
teelusikan kärjellinen merisuolaa

Sekoita blenderissä tahnaksi ja asettele vuoan pohjalle tiiviiksi kakkupohjaksi. 

TÄYTE

3 dl cashew pähkinöitä (liota runsaassa vedessä)
2 sitruunan mehu
1 tl vanilijajauhetta
1 dl sulatettua kookosöljyä
2 rkl hunajaa
2-3 dl vadelmia

Sekoita blenderissä samettiseksi tahnaksi kaikki muut paitsi vadelmat. Kaada täytteestä osa kakkupohjan päälle. Lisää halutessasi muutamat vadelmat vaalean kakku pohjan päälle (näyttää leikatessa kakkua hyvältä kun on kokonaisia marjoja). Lisää vadelmat jäljelle jääneeseen seokseen, (muista jättää koristeluun vadelmia) sekoita blenderissä vaaleanpunaiseksi tahnaksi.
Levitä vadelma pähkinä seos kakun päälle ja laita kakku pakastimeen 1-2 tunniksi. Koristele vadelmilla ennen tarjoilua.

Bon Apetit ! Nautinnollista ja energistä marraskuuta !

Terkuin Silvia joka jo joulufiilistelee ! <3
p.s. kakku on ihan superhyvää myös seuraavana päivänä, säilytys jääkaapissa ja nam kuinka mehukas!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti